User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3266 of /home/lastmin/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/lastmin/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2386 of /home/lastmin/public_html/includes/menu.inc).

Pravila i uslovi korišćenja

Content

This is a debugging block

Pregledanjem internet prezentacija objavljenih na internet adresama http://firstminute.rs/ i http://lastminute.rs/ podrazumeva se da ste saglasni sa pravilima i uslovima njihovog korišćenja navedenim u nastavku. Zato molimo posetioce da pažljivo pročitaju tekst koji sledi.
Ukoliko se ne slažete sa ovde navedenim pravilima i uslovima korišćenja, nemojte nastaviti dalje korišćenje sajtova http://firstminute.rs/ i http://lastminute.rs/.

Definicije pojmova koji se ovde koriste:
Web portal – pod ovim pojmom podrazumeva se privredni subjekt (naziv i identifikacioni podaci subjekta naknadno) koji upravlja internet sajtom http://firstminute.rs/ i http://lastminute.rs/.
Sajt – pod ovim pojmom podrazumevaju se sve stranice internet prezentacija objavljenih na adresama http://firstminute.rs/ i http://lastminute.rs/.
Korisnici – pod ovim pojmom podrazumevaju se svi posetioci sajta.
Registrovani korisnici – pod ovim pojmom podrazumevaju se određeni posetioci sajta koji su se identifikovali između ostalog i korisničkim imenom i/ili adresom elektronske pošte, i sa tim identifikacionim podacima se registrovali na sajtu http://firstminute.rs/ i http://lastminute.rs/, i oni predstavljaju uži pojam od pojma korisnik.
Sadržaj – pod ovim pojmom podrazumevaju se podaci, informacije, usluge, softver, multimedijalni, reklamni i sav ostali materijal koji je prikazan na sajtu ili uskladišten u njegovim bazama podataka.

Korisnici koriste sadržaj na sopstvenu odgovornost. Web portal se ne smatra odgovornim za posledice korišćenja njegovog sadržaja od strane korisnika, kao ni za njegovu tačnost, niti za posledice njegove nedostupnosti, iz čega proizilazi i da se ne smatra odgovornim za bilo kakvu direktnu, indirektnu ili posledičnu štetu koju korisnici eventualno pretrpe korišćenjem sajta.
Sadržaj prikazan na sajtu potiče od web portala, korisnika, registrovanih korisnika ili iz drugih izvora. Kada korisnik, registrovani korisnik ili drugi izvor dostavi sadržaj web portalu, a on ga zatim objavi na sajtu, smatraće se da sadržaj potiče od lica koje je dostavilo sadržaj. Lice koje je dostavilo sadržaj web portalu smatraće se vlasnikom autorskih prava nad dostavljenim sadržajem, i samostalno će snositi odgovornost za njegovo objavljivanje. Web portal u svakom slučaju ne snosi odgovornost za sadržaj koji potiče od korisnika, registrovanih korisnika i drugih izvora, bez obzira što upravlja prikazivanjem takvog sadržaja na sajtu.
Sajt može sadržati podatke koji nisu tačni ili nisu ažurni. Sajt ne snosi odgovornost za direktnu, indirektnu ili posledičnu štetu koju korisnici eventualno pretrpe korišćenjem takvih podataka.
Sajt može sadržati eksterne linkove koji upućuju korisnike na internet prezentacije izvan sajta. Web portal ne snosi odgovornost za sadržaj na koji upućuju eksterni linkovi. Posećivanjem eksternih linkova korisnici napuštaju sajt, nakon čega za njih prestaju da važe ova pravila i uslovi korišćenja.
Web portal može bez obrazloženja odbiti da objavi sadržaj koji mu dostave korisnik, registrovani korisnik ili drugi izvor. Web portal može modifikovati navedeni sadržaj pre ili nakon njegovog objavljivanja na sajtu, uz prethodnu usmenu ili pisanu saglasnost lica koje je dostavilo sadržaj, uključujući i saglasnost dostavljenu putem elektronske pošte.
Web portal omogućava korisnicima da koriste sadržaj takav kakav jeste, i ne garantuje im da će njegovim korišćenjem imati koristi za sebe ili za neko treće lice. Korišćenje sadržaja može biti limitirano tehničkim ograničenjima ili eksternim faktorima na koje web portal nema uticaja ili ima ograničeni uticaj.
Podaci o turističkim aranžmanima prikazanim na sajtu potiču od određenih registrovanih korisnika, a to su turističke agencije koje organizuju turistička putovanja i dostavljaju ih web portalu u obliku turističkih aranžmana. Web portal stoga ne snosi odgovornost za podatke sadržane u turističkim aranžmanima. Za tačnost i ažurnost podataka iz turističkih aranžmana koji su prikazani na sajtu ili uskladišteni u njegovim bazama podataka potpunu odgovornost snosi isključivo registrovani korisnik od koga potiču navedeni podaci. Korisnici sajta trebaju mimo web portala da provere tačnost i ažurnost podataka iz turističkih aranžmana kod turističkih agencija koje organizuju turistička putovanja.
Zabranjeno je kopiranje, korišćenje ili prenošenje bilo kog sadržaja koji je prikazan na sajtu ili uskladišten u njegovim bazama podataka bez navođenja internet adrese sajta kao izvora i izričite pismene saglasnosti web portala.
Imena kompanija i proizvoda na ovom sajtu mogu predstavljati zaštićeno ime, žig ili robnu marku koji su u vlasništvu drugih lica. Zabranjeno je korišćenje tuđeg zaštićenog imena, žiga, robne marke i drugih autorskih prava bez pismene saglasnosti njihovog zakonitog vlasnika.
Za obezbeđivanje normalnog funkcionisanja sajta i unapređenje njegovog rada web portal može koristiti podatke koje korisnici ostavljaju tokom svoje posete sajtu, uključujući i lične podatke korisnika. Web portal ove podatke neće deliti sa trećim licima, osim uz izričitu saglasnost korisnika na koje se ti podaci odnose i osim na zahtev nadležnih državnih organa, kao i u slučajevima predviđenim zakonom. Pod izričitom saglasnošću korisnika za deljenje njegovih podataka sa trećim licima podrazumeva se i pokretanje procesa rezervacije preko web portala koji je inicirao sám korisnik, a to podrazumeva razmenu podataka o tom konkretnom korisniku isključivo i samo između web portala i turističke agencije koja je organizator putovanja za konkretan aranžman. Web portal će nastojati da podatke o korisniku, koje tokom ovog procesa razmenjuje sa konkretnom turističkom agencijom, ograniči na one koje smatra zaista neophodnim da bi se proces rezervacije aranžmana uspešno okončao.
Pored navedenih pravila i uslova korišćenja, primenjivaće se i sva pozitivna zakonska rešenja koja su na snazi u Republici Srbiji. Ukoliko su neke odredbe ovih pravila i uslova korišćenja u suprotnosti sa važećim zakonskim rešenjima, primenjivaće se zakonska rešenja.
Web portal zadržava pravo da izmeni ova pravila i uslove korišćenja bez najave i prethodne saglasnosti korisnika. U tom slučaju izmenjena pravila i uslovi korišćenja počinju da važe danom njihovog objavljivanja na sajtovima http://firstminute.rs/ i http://lastminute.rs/.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block